fbpx

+316 401 27 500

Een praktijkvoorbeeld hoe Pointer 28% meer kwaliteit oplevert en de administratie tot een minimum beperkt!

Minder plannen, meer duidelijkheid

Wat heb je liever: hogere administratie- en communicatielasten of kies je voor betere verhardingen in je asfaltonderhoudsproject?

Een gemeente en aannemer in het noorden van het land besloten om gebruik te maken van de Pointer-software voor dit omvangrijke project. En dat terwijl er in de vraagspecificatie (UAV GC) was voorgeschreven dat er met grote regelmaat plannen geschreven moesten worden!

Minder administratieve rompslomp

Het project betrof het onderhoud van asfalt voor een periode van vier jaar met een budget van € 265.000 per jaar.

Met behulp van de Pointer-software werd voor ieder jaar een apart plan gemaakt. Ook werd besloten om uitsluitend de afwijkingen te rapporteren die invloed hebben op tijd, geld en kwaliteit. Het gevolg? Een veel lagere administratieve last voor de aannemer.

Rust in het project

Alle relevante informatie is altijd online beschikbaar voor elke persoon die toegang heeft tot de Pointer-software. Deze enorme transparantie zorgt ervoor dat er weinig over en weer gemaild hoeft te worden. Het feit dat iedereen die betrokken is bij het project wekelijks een bericht ontvangt, zorgt voor heel veel rust.

Meer kwaliteit voor minder geld

Dankzij het gebruik van Pointer zijn de administratieve lasten voor de aannemer veel lager uitgevallen. Reden voor de opdrachtgever om te vragen of de aannemer niet iets extra’s kon doen voor het project.

De lastenverlaging heeft ervoor gezorgd dat de aannemer nog voor € 300.000 extra aan asfalt kon draaien! De uitkomst? Een veel betere kwaliteit van de wegen aan het einde van het contract dan bij inschrijving aangeboden!

Vraag een gratis demo aan

Wil jij ook meer met de inhoud van projecten bezig zijn dan met de administratieve rompslomp eromheen? Probeer de Pointer-software eens voor je volgende project!

Facebook
Twitter
LinkedIn