fbpx

+316 401 27 500

Plannen maken kunnen we allemaal. De toekomst lijkt een onbeschreven blad dat we naar onze hand kunnen zetten. En natuurlijk weten we dat de werkelijkheid de plannen zal achterhalen. Aan een plan alleen heb je dus niks.

Sterke focus

Het continu herschrijven van een plan tijdens de uitvoering van een project levert je weinig op. Zeker als je steeds moet uitzoeken waarom het plan niet meer actueel is. Daarom ligt bij Pointer de focus op het gebruik van het wekelijks rapporteren.

De grondlegger, Dr. Dean Kashiwagi, benadrukte tijdens de Best Value Conference in Phoenix van januari 2018 nogmaals sterk het belang van deze wekelijkse risicorapportage.

Wekelijks rapporteren

In de wekelijkse risicorapportage informeer je als projectleider je klant alléén als er een afwijking in tijd, geld of kwaliteit is. En dan ook alleen als de afwijking op tijd op het kritieke pad ligt, de afwijking in geld voor kosten van de klant is en de kwaliteit afwijkt buiten de afgesproken bandbreedtes.

Creëer rust

Om te voorkomen dat mensen terugvallen in ‘traditioneel’ gedrag is de taal van duidelijke ‘metrics’ belangrijk. Door alleen te communiceren over de relevante afwijkingen ontstaat er rust in een project.

Altijd overzicht in projecten

Ook projecten die niet worden uitgevoerd volgens de Best Value-aanpak kunnen profiteren van het gemak van de wekelijkse risicorapportage. Met deze simpele tool heb je altijd overzicht over je lopende projecten, zowel als klant en als leverancier!

Overzicht houden

One comment on “Simpel overzicht houden in alle lopende projecten

Comments are closed.