fbpx

+316 401 27 500

Ben jij als bouwer klaar voor digitalisering in de bouw? Per 1 juli 2022 wordt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen van kracht.

Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

Deze nieuwe wet gaat voor veel verandering zorgen in de bouwprocessen, de aansprakelijkheid en de af te leggen verantwoording.

Er moet hard gewerkt worden om de relatief kleine marges in de bouw van gemiddeld zo’n 2-3% te kunnen realiseren. Je kunt je voorstellen dat als de faalkosten worden ingeschat op 5%, er voor bouwbedrijven veel winst te behalen valt door deze faalkosten te verlagen. Deze 5 procent is het resultaat van een onderzoek uitgevoerd door de ABN AMRO die aangeeft dat 40% van de bedrijven hun faalkosten inschatten op 5% of meer. Dat zou neerkomen op zo’n 5 miljard euro per jaar!

Veelgenoemde oorzaken van faalkosten zijn, volgens SBRCURnet:

* gebrekkige communicatie

* tijdsdruk

* onvakkundige inbreng

* niet beheerst proces

Digitalisering in de bouw

Een belangrijke conclusie is dat je de meeste fouten kunt voorkomen door een betere samenwerking en communicatie. En tegenwoordig beschikken we over heel veel manieren om met elkaar te communiceren; email, whatsapp, grote bestanden via WeTransfer, enzovoorts. De kans dat daarin miscommunicatie ontstaat groeit evenredig met het aantal communicatiekanalen die we gebruiken.

Wij, van Pointer software, durven te stellen dat als iedereen die betrokken is bij het bouwproces op iedere plek en op ieder moment over dezelfde informatie beschikt, en de communicatie over deze informatie op een transparante wijze is vastgelegd, de faalkosten in de bouw tot een minimum beperkt kunnen worden.

Voorkom fouten door betere communicatie

Pointer software is DE tool die je in staat stelt om dat voor elkaar te krijgen.

Met Pointer software bouw je daarnaast ook nog aan jouw (past performance) reputatie. Deze reputatie kun je bij je volgende aanbesteding gebruiken om aan te tonen dat jij je communicatie en samenwerking WEL op orde hebt. En dat de opdrachtgever er dus vanuit mag gaan dat de faalkosten binnen zijn project tot een minimum beperkt zullen blijven.

Neem contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

Vraag een gratis demo aan

Wil jij ook je faalkosten tot een minimum beperken? Probeer de Pointer-software eens voor je volgende project!

Facebook
Twitter
LinkedIn